Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g figo preto seco s/ pé
- 100 g amêndoa c/ pele
- 80 g passas de uva
- 250 g açúcar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 3 ovos
- 1 pitada de sal
- 130 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 200 g leite
- 30 g aguardente de figo
- 5 g canela em pó
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Mel q.b. p/ regar (opcional)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2452.6 kJ / 586.2 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 87.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 113.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney de cebola e amora
6 godz. 50 min
Sorvete de citrinos
Brak ocen
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1h 45min
Biscoitos de maçapão
30min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1h 10min
Folar doce
2h
Morgado de figo
1h
Doce de tomate
30min
Arroz-doce de leite condensado
1h
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h
Broas de erva doce
1h 5min
Pudim de ovos
45min