Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 4 pés de salsa
- 50 g cebola
- 1 dente de alho
- 300 g água
- 300 g bacalhau demolhado e desfiado
- 50 g manteiga
- 1 c. sopa de banha
- 4 ovos L
- 1 pitada de sal (opcjonalnie)
- 1 pitada de pimenta
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 293.4 kJ / 70.1 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 72.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piano marinado em chá com legumes e arroz
1 Std. 40 Min
Bolo das 7 rosas
1 godz. 45 min
Pão de batata
Brak ocen
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1 godz. 45 min
Sopa de ovo
40 min
Rissóis de atum
2 Std.
Barras de leite condensado e chocolate
1 godz.
Folar doce
2 Std.
Argolas de limão e canela
2 godz. 15 min
Crepes de frango com milho
1 godz. 15 min
Bolo-rei escangalhado
6 godz.
Pão alentejano
3 godz. 20 min