Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble de avelã
- 80 g farinha
- 50 g açúcar
- 50 g manteiga
- 50 g avelã torrada
Creme de natas
- 6 folhas de gelatina neutra
- Água fria q.b. p/ hidratar
- 100 g leite
- 370 g leite condensado
- 6 gemas de ovo
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
Creme de chocolate
- 150 g açúcar
- 100 g manteiga
- 4 ovos
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços, mais q.b. em raspas p/ servir
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2849.5 kJ / 681.1 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 114.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de laranja
9 Std.
Pides de acelgas (pão turco)
1 Std. 15 Min
Tarte de fruta da Tânia Miranda
2h
Vulcão de chocolate a vapor
50 Min
Arroz de ervilhas com salsichas
30 Min
Petits gâteaux de chocolate e amêndoa
45 Min
Chamuças de amêndoa e ovos-moles
1 godz. 20 min
Colchão de noiva
1 Std. 10 Min
Pão-de-ló de Vizela
1 Std. 40 Min
Pão de ló de Margaride
1 Std. 15 Min
Queijadas de Sintra
2 Std. 40 Min
Pudim de ovos
45 Min