Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g farinha
- 180 g açúcar
- 140 g manteiga cortada em pedaços
- 300 g manteiga de amendoim c/ pedaços
- 1 c. chá de extrato de baunilha
- 1 ovo
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 50 g natas
- 150 g leite condensado
- Flor de sal q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1074.1 kJ / 256.7 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 35.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas em rolo
1h 20min
Argolas doces
40 min
Pãezinhos de iogurte e fruta
1 Std. 50 Min
Gelado no copo com molho de caramelo e crocante de chocolate
10 Std. 40 Min
Molho de chocolate mágico
10 Min
Gelado de frutos secos com crocante de citrinos e lavanda
17 Std. 15 Min
Pão tibetano “Balep korkun”
1u. 30min
Pavlova de laranja e pera - TM6
Brak ocen
Tarte de amêndoa da Estremadura
45min
Biscoitos de leite condensado
45min
Brownie de chocolate branco e caramelo salgado
1u. 30min
Bolachas de aveia
20 min