Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 550 g açúcar
- 500 g amêndoa s/ pele
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 5 ovos médios
- 7 gemas de ovo
- 1 c. chá de canela em pó
- 250 g doce de gila
- Amêndoa laminada q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2725.9 kJ / 651.5 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 82.9 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 63.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscoitos de amêndoa e cereja
12 Std.
Sericaia
1sa 30 dk
Bolo das 7 rosas
1h 45min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1h 45min
Tarte com recheio de peru
1sa 30 dk
Sopa de beldroegas
40 dk
Baklava cheesecake
3h 30min
Tarte intensa de chocolate
2 Std. 30 Min
Bolo de chocolate sem farinha com frutos silvestres
1sa 30 dk
Pastéis de arroz-doce
1 godz. 20 min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1sa