Urządzenia i Akcesoria
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
180 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
300 g mąki orkiszowej, razowej, typu 1850-2000300 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
80 g wody, schłodzonej
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
200 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
150 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
150 g pora tylko biała i jasnozielona część
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
200 g sera typu feta Hochland®, Sałatkowy w bloczku, podzielony na kawałki
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
75 g jogurtu typu islandzkiego, skyru
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1108.7 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
3369.8 kJ /
805.4 kcal
Tłuszcz
49.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
31.4 g
Węglowodany
70.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Kokosowa panna cotta z karmelizowanymi pomarańczami
3 godz.
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Chrupiąca sałatka ziemniaczana z ubijaną fetą
2 godz.
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min