Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g grzybów, świeżych, np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 150 g cebuli, pokrojonej w 1 cm piórka
- 1500 g wody
-
150
g octu, białego, 10%
lub 150 g octu jabłkowego, 10% - 10 g cukru
- 10 g soli, plus dodatkowo 1 łyżeczka
- 4 liście laurowe, suszone
- 12 ziaren pieprzu czarnego
- 4 łyżeczki gorczycy
- 8 ziaren ziela angielskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 309.7 kJ / 74 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1574.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1 godz. 30 min
Sezamki
1h 50min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6)
30min
Fettucine z grzybami
40min
Twarożek ziołowy
10 min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2h 40min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM5)
50 Std.
Lemoniada brazylijska
10 min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 godz. 45 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 Std.