Grzybki marynowane
TM6 TM5

Grzybki marynowane

4.6 (17 ocen)

Składniki

  • 500 g grzybów, świeżych, np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 150 g cebuli, pokrojonej w 1 cm piórka
  • 1500 g wody
  • 150 g octu, białego, 10%
    lub 150 g octu jabłkowego, 10%
  • 10 g cukru
  • 10 g soli, plus dodatkowo 1 łyżeczka
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 12 ziaren pieprzu czarnego
  • 4 łyżeczki gorczycy
  • 8 ziaren ziela angielskiego

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
309.7 kJ / 74 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
11.9 g
Tłuszcz
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
2.6 g
Sód
1574.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy