Urządzenia i Akcesoria
Grzybki marynowane
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
500 g grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
150 g cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
-
1500 g wody
-
150 g octu jabłkowego, 10%150 g octu, białego 10%
-
10 g cukru
-
10 g soli plus dodatkowo 1 łyżeczka
-
4 liście laurowe, suszone
-
12 ziaren pieprzu czarnego
-
4 łyżeczki gorczycy
-
8 ziaren ziela angielskiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1574.7 mg
Białko
5 g
Kalorie
309.7 kJ /
74 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Grzyby z czosnkiem
20 min
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 min
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Fettucine z grzybami
40 min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6, TM7)
2 godz. 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3 godz. 30 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2 godz. 45 min
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Węgierska zupa grzybowa
45 min