
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 150 g cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
- 1500 g wody
-
150
g octu, białego 10%
lub 150 g octu jabłkowego 10% - 10 g cukru
- 10 g soli plus dodatkowo 1 łyżeczka
- 4 liście laurowe, suszone
- 12 ziaren pieprzu czarnego
- 4 łyżeczki gorczycy
- 8 ziaren ziela angielskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 74 kcal / 309.7 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 1574.7 mg