Urządzenia i Akcesoria
Grzybki marynowane
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
500 g grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
150 g cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
-
1500 g wody
-
150 g octu jabłkowego, 10%150 g octu, białego 10%
-
10 g cukru
-
10 g soli plus dodatkowo 1 łyżeczka
-
4 liście laurowe, suszone
-
12 ziaren pieprzu czarnego
-
4 łyżeczki gorczycy
-
8 ziaren ziela angielskiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1574.7 mg
Białko
5 g
Kalorie
309.7 kJ /
74 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 godz. 10 min
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 min
Likier z czarnych porzeczek
25 min
Pikle z krojonej cukinii (TM6, TM7)
48 godz. 25 min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45 min
Puder z grzybów
5 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Ryba w piwnym cieście
30 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min