Urządzenia i Akcesoria
Tarte Tatin de pera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses
Składniki
Massa
-
farinha tipo 55260 g
-
açúcar amarelo30 g
-
manteiga160 g
-
leite50 g
Recheio
-
açúcar150 g
-
manteiga40 g
-
vinho do Porto80 g
-
pau de canela1
-
estrela de anis1
-
cravinhos2
-
vagem de baunilha só as sementes1
-
peras s/ casca e s/ caroço cortadas ao meio (650 g aprox.)8
-
Crème fraîche (opcjonalnie) q.b. p/ servir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
3 g
Kalorie
1828 kJ /
437 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Janeiro 2018
17 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Clafoutis de mirtilos
55 min
Tarte de maçã
50 min
Galete de alperce
45 min
Tarte de verão com mousse de cereja
4 godz.
Covilhetes de Vila Real
1 godz. 25 min
Bola de bacalhau
1 godz. 30 min
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1 godz.
Clafoutis de frutos silvestres
30 min
Tarte tatin
2 godz. 20 min
Tarte de maçã e pêra
2 godz.
Crumble de frutos
50 min
Pavlova com coulis de framboesa
1 godz. 50 min