Sopa de frutos vermelhos e scones de coco

Sopa de frutos vermelhos e scones de coco

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
10 doses

Składniki

Sopa
  • morangos descongelados
    500 g
  • cerejas descongeladas
    300 g
  • amido de milho
    15 g
  • açúcar
    150 g
  • limão (raspa e sumo)
    1
Scones
  • farinha tipo 55
    240 g
  • açúcar
    80 g
  • fermento p/ bolos
    1 c. chá de
  • bicarbonato de sódio
    ½ c. chá de
  • manteiga fria cortada em cubos
    80 g
  • iogurte natural
    120 g
  • Coco ralado q.b. p/ polvilhar
  • Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 279 kcal / 0 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...