![Miso soup, Sake seafood with rice Miso soup, Sake seafood with rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C3573554-9E64-4DEA-8BCF-639B0B76273C/Derivates/07D881B2-8B44-43FB-A6F9-419F187922E5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1440 g water
- 300 g white short-grain rice (e.g. sushi rice), rinsed and drained
- 60 g Chinese cabbage, cut in pieces (2 cm)
- 100 g onions, cut in thin slices (2 mm)
- 40 g carrot, cut in thin strips (2 mm)
- 4 slices kombu (approx. 2 cm each) (opcjonalnie)
- 10 - 12 large raw prawns, peeled and deveined (from approx. 170 g prawns)
-
300
g clams, shells scrubbed,
lub 300 g fresh mussels, shells scrubbed and de-bearded - 250 g raw squid rings
- 75 g Japanese soy sauce (see tip)
-
60
g sake
lub 60 g rice wine - 1 tsp salt
- 2 tsp light sesame oil (10 g)
- 80 g miso paste
- 5 pinches wakame flakes, dried
- 200 g silken tofu, cut in cubes (1.5 cm) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 478 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Black-eyed bean stew with whole squid
5h 15min
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1h 25min
Acar Timun (Cucumber Acar)
Brak ocen
Pork Trotter Jelly
8h
Three course meal for two in 30 minutes
1 Std. 15 Min
Baked spinach and eggs
35min
Clams marinières
30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Lemonade
5 menit
Mantou Buns with Butternut Squash Soup (TM6 Metric)
55 Min
Cantonese Steamed Fish
40min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 menit