
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
lub 200 g mango, mrożonego, w kawałkach uprzednio rozmrożonego - 50 - 80 g cukru plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
- 1 łyżka oleju o neutralnym smaku
-
1
opakowanie galaretki owocowej, w proszku, słodzonej o smaku mango, tropikalnym lub pomarańczowym (ok. 70 g)
lub 20 g żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 41.1 kcal / 172 kJ
- Białko
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 1.1 mg