Urządzenia i Akcesoria
Żelki mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 sztuki
Składniki
-
200 g mango, mrożonego, w kawałkach, uprzednio rozmrożonego200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
50 - 80 g cukru plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
-
1 łyżka oleju o neutralnym smaku
-
20 g żelatyny w proszku, (patrz wskazówka)1 opakowanie galaretki owocowej, w proszku, słodzonej o smaku mango, tropikalnym lub pomarańczowym (ok. 70 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1.1 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
172 kJ /
41.1 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Kosmiczny tort
3 godz.
Dyniowa Chai Latte
20 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Herbatniki Domino
2 godz. 20 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40 min
Żelki owocowe
25 godz. 10 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Muffinki dyniowe z kruszonką
25 min
Zimowa czekolada do picia
10 min
Kisiel jabłkowy
10 min