
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 kromek
Składniki
Chlebek maślany
-
50 g cukru
-
5 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
130 g mleka
-
1 żółtko
-
30 - 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
-
50 g orzechów pistacjowych, niesolonych
Sos malinowy
-
400 g malin, świeżych
-
10 g wody
-
40 g cukru
Krem chantilly
-
50 g cukru
-
½ laski wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
2 łyżki masła klarowanego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
646.7 mg
Białko
12.9 g
Kalorie
2607.9 kJ /
623.3 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
22.2 g
Węglowodany
55.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Deser piña colada
3 godz.
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Francuskie ciastka canelés
14 godz. 30 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 10 min