Urządzenia i Akcesoria
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
50 g mąki pszennej
-
40 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g margaryny zimnej, pokrojonej na kawałki
Ciasto
-
2 jajka
-
200 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
-
80 g margaryny pokrojonej na kawałki
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki soli
-
300 - 500 g czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek (16 łyżek)
-
30 g cukru pudru
-
10 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
97.9 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1254.8 kJ /
299.9 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
53.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 godz. 50 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 godz. 20 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
2 godz.
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Pigwa pod kruszonką
1 godz. 25 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min