Urządzenia i Akcesoria
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
50 g mąki pszennej
-
40 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
40 g margaryny zimnej, pokrojonej na kawałki
Ciasto
-
2 jajka
-
200 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
-
80 g margaryny pokrojonej na kawałki
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki soli
-
300 - 500 g czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek (16 łyżek)
-
30 g cukru pudru
-
10 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
97.9 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1254.8 kJ /
299.9 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
53.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 godz. 15 min
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
4 godz. 40 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Malinianki
2 godz. 50 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Dyniowe pancakes
20 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Lekkie muffinki jogurtowe z borówkami
30 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.