Urządzenia i Akcesoria
Mrożony sernik mojito
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
3 limonki ekologiczne (w tym 1 limonka pokrojona w plastry, do dekoracji)
-
160 g herbatników maślanych połamanych na kawałki
-
50 g masła miękkiego
-
100 g cukru
-
12 - 15 liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
250 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
40 g białego rumu
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.4 g
Kalorie
1403.3 kJ /
335.4 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
21.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Paloma (moktajl)
5 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Limonkowy sernik na zimno
6 godz. 45 min
Deser z truskawkami (TM6, TM7)
20 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min