Urządzenia i Akcesoria
Deska ubijanego sera camembert lub brie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
-
50 g moreli suszonych, bez pestek
-
250 g brązowego cukru
-
70 g wody
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sól morska, w płatkach (opcjonalnie) do posypania
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
-
400 g sera brie, dojrzałego, miękkiego, bez skórki, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)400 g sera camembert dojrzałego, miękkiego, bez skórki, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie szynki długodojrzewającej pokrojonej w cienkie plastry (ok. 80 g)
-
1 gruszka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
-
roszponka do dekoracji
-
krakersy do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
581.5 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1935.6 kJ /
462.6 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Węglowodany
48.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Zapiekane nachos z czterema dipami
40 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Szparagi w tempurze z serowym fondue
45 min
Sos do potraw z grilla
15 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1 godz. 15 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Deska masła
10 min
Sos sriracha mayo
5 min
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min