Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted to brush
- 1 vanilla pod, seeds scraped
- 50 g dark rum
- 200 g caster sugar
- 100 g plain flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744.7 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 58.7 mg
Alternatywne przepisy
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40min
Chocolate and strawberry domes
51 Std.
Ham and cheese canelé
49 Std.
Paris–Brest with praline cream
26 Std.
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24h 30min
Mango pudding (Brendan Pang)
2 godz. 15 min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 40 min
Black garlic and onion jam
55 min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49sa 5 dk
Dani Valent's Basque cheesecake
2 godz. 10 min