![Traditional French vanilla canelé Traditional French vanilla canelé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50e9770d704c6a77837c6465df7fb9a2/Derivates/eb806e6a74b4f19ae5592802395e1ae2a450fd33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted to brush
- 1 vanilla pod, seeds scraped
- 50 g dark rum
- 200 g caster sugar
- 100 g plain flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744.7 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 58.7 mg
Alternatywne przepisy
Mini carrot and almond cakes
1 Std. 25 Min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40p
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 40 Min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49u. 5min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min
Lemon curd (TM6)
15 min