Urządzenia i Akcesoria
Brioche buns baked in a cast iron pot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 portions
Składniki
-
water150 g
-
milk80 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
white sugar20 g
-
baker's flour plus extra to dust450 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
salted butter softened80 g
-
egg1
-
oil to grease
-
egg yolk lightly beaten1
-
sesame seeds to sprinkle (optional)1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
410.9 mg
Białko
7 g
Kalorie
1060.4 kJ /
252.5 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seeded bread loaf
3 Std. 20 Min
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
Tempered chocolate
40 Min
Sourdough potato bread
5 Std.
Rose Harissa
20 Min
Plaited loaves with crumble topping baked in a cast iron pot
2 Std. 15 Min
Brioche burger buns
2 Std. 10 Min
Three cheese pides
1 Std. 40 Min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 Std. 45 Min
Tuna empanada
1 Std. 20 Min
Baci di dama (Hazelnut Kiss Cookies) Metric
30 Min
Flour tortillas
1 Std. 10 Min