![Brioche buns baked in a cast iron pot Brioche buns baked in a cast iron pot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0e5332fc29a177ec61d00cd14c371adc/Derivates/34838b7e8ff9d5528615abc532f79a1c0b66b8e1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g water
- 80 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g white sugar
- 450 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp sea salt
- 80 g salted butter, softened
- 1 egg
- oil, to grease
- 1 egg yolk, lightly beaten
- 1 tbsp sesame seeds, to sprinkle (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1060.4 kJ / 252.5 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 410.9 mg
Alternatywne przepisy
Neapolitan pizza
1h 30min
Cinnamon buns
3 godz. 5 min
Souffle pancakes with berries
40min
Hot cross bun loaf
2h 40min
Rustic Sourdough Bread
28h 10 min
Italian sandwich Rolls
2h 45min
Pizza in Bianco
1 godz. 20 min
Artisan potato bread
2h 5min
Freeform basic bread
1 godz. 35 min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1h 45min
Fudgy chocolate cake
50min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min