Brioche buns baked in a cast iron pot

Brioche buns baked in a cast iron pot

4.7 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 portions

Składniki

  • water
    150 g
  • milk
    80 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • white sugar
    20 g
  • baker's flour plus extra to dust
    450 g
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • salted butter softened
    80 g
  • egg
    1
  • oil to grease
  • egg yolk lightly beaten
    1
  • sesame seeds to sprinkle (optional)
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 252.5 kcal / 1060.4 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 410.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...