![Confettura di mirtilli Confettura di mirtilli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8E8C252D-1DF3-423E-9112-B96E16F540D6/Derivates/7a44dc213ed61c4b8561c150c6b3c35587d2d591.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di mirtilli
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco
- 500 g di zucchero gelificante 2:1
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 1529.7 kJ / 365.6 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 91.4 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paella di pesce con bulgur
1 godz.
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
35 min
Mousse al cioccolato
3hod. 20min
Zabaione
15 min
Brunch est-europeo (confettura di mele, cornetti, blinis, crema al latte e tè chai)
1 godz. 30 min
Zabaione allo spumante
15 min
Jota carnica
1 godz. 5 min
Pasticcio di Biltong, funghi e feta
1 Std. 10 Min
Baguette
1h 45min
Crema di Cogne
15 min
Panissa vercellese
35 min
Polenta al formaggio
1 godz.