Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1000 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 60 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi verdi alla romana
1h 20min
Risotto alla parmigiana
30min
Strudel di mele con salsa alla vaniglia
1h 20min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2u. 10min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Torta di pane
1h 20min
Risotto alla parmigiana
25min
Polenta
1u.
Polenta
1u.
Vitello tonnato
25h 30min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2u.