Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di gherigli di noci
- 150 g di fichi secchi
- 5 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina integrale
- 1550 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1376.9 kJ / 329.1 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 585.2 mg
Alternatywne przepisy
Pane all'acqua
4 Std.
Cracker al farro
2 Std.
Pane in cassetta pepe e curcuma
4 Std.
Bussolà alla vicentina
1sa
Toast al burro matcha
Brak ocen
Pan dei morti
1sa
Pane intrecciato timo e limone
4 Std.
Pagnotta rustica
3h
Pane per la colazione con frutta secca
3h
Crescia alla maceratese
3h
Soda Bread (pane irlandese)
45 dk
Impasto per pizza integrale
2 Std.