Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g rábano branco c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
-
1
cubo de caldo de carne
lub 1 c. chá de caldo de carne caseiro - 1 c. chá de sal
- 1300 g água
- 2 anis estrelados
- 3 paus de canela
- 20 g gengibre fresco cortado em pedaços
- 300 g lombo de vaca cortado em fatias finas (cerca de 1-2 mm)
- 10 g molho de peixe
- 10 g coentros picados grosseiramente
- 10 g cebolo (spring onion) cortado em rodelas finas (1-2 mm)
- 4 pitadas de pimenta preta, moída no momento
- 1 lima, cortada em 4 gomos
- 100 g rebentos de soja
- 1 - 2 malaguetas cortadas em fatias finas (1-2 mm)
- 2 c. chá de molho sweet chilli (opcjonalnie)
- 4 c. chá de molho de hoisin (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 866.3 kJ / 207.1 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 912.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de pizza napoletana
Brak ocen
Creme de chocolate e avelã (nutella)
10 Min
Bolo Capuccino
50 min
Salada de cogumelos frescos -TM5
Brak ocen
Salada de lentilha com romã
2 Std. 30 Min
Papo-secos com massa-mãe
48 Std.
Pão pitta
2u.
Pão de forma
3 Std.
Brioche
8 Std.
Baguete
3 Std. 45 Min
Massa fresca
1h
Nuggets com batatas "fritas"
1u. 15min