Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 70 g manteiga
- 90 g alho-francês cortado em pedaços
- 90 g cebola cortada em pedaços
- 90 g aipo cortado em pedaços
- 90 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 90 g batata cortada em pedaços
- 90 g nabo cortado em pedaços
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g alface cortada em juliana
- 80 g espinafres frescos
- 250 g leite
- 20 g massa tipo pevides
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 517.8 kJ / 123.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 489.6 mg
Alternatywne przepisy
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Creme de legumes
35 min
Creme de curgete
20 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Creme verde
30 min
Sopa de legumes com pesto
55 min
Creme de couves
50 min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 min
Sopa primavera
40 min
Sopa da horta
55 min
Sopa de sabores de Inverno
50 min
Sopa de cenoura e canónigos
35 min