Sous-vide-Spargel mit Spargel-Hollandaise

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
500 g

Składniki

Spargel
  • Butter weich, in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Orangenschale, gerieben
    1 Streifen
  • Zucker
    1 ½ - 2 TL
  • Salz
    1 TL
  • Wasser
    1500 g
  • Zitronensaft
    1 Spritzer
  • Spargel, weiß geschält, holzige Enden entfernt, 9-10 cm lang, 2-3 cm dick, ggf. halbiert
    500 g
Spargel-Hollandaise und Fertigstellung
  • Butter in Stücken (3 cm)
    250 g
  • Eigelb
    5
  • Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 589 kcal / 2463 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 37 g
Sód 494 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...