Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Rosinen
- 50 g Rum (siehe Tipp)
- 2 EL Zucker
- 1 TL Zimt
- 3 Eier, siehe Tipp
- 1 Prise Salz
- 500 g Milch
- 300 g Mehl
- Öl zum Braten
- 5 TL Paniermehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1794 kJ / 429 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 129 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Lasagne
1h 45min
Sahne-Grießpudding
20 min
Erdbeer-Sahne-Torte
2 godz.
Kerbel-Spargel-Suppe mit karamellisiertem Spargel
45 min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min
Pfannkuchen
20 min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 godz.
Pfannkuchen mit Birne und Vanillejoghurt
30 min
Blintzes mit Heidelbeerquark
35 min
Kartoffel-Möhren-Eintopf mit Bratwurstbällchen und Möhren-Kohlrabi-Salat
30 min
Milchreis mit Zimt
50min