
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung und Fermentation
- 800 g Weißkohl in Spalten (siehe Tipp)
- 1000 g Wasser
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- 2 g Kümmelsamen (opcjonalnie)
- 25 g Salz
Fertigstellung
- 60 g Zwiebel halbiert
- 3 g Kümmelsamen (opcjonalnie)
-
50
g Öl
lub 50 g Schmalz -
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) -
400
g Wasser
lub 400 g Apfelsaft - 2 Lorbeerblätter
- 5 Pimentkörner
- 4 Wacholderbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 110 kcal / 460 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 1319 mg