Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung und Fermentation
- 800 g Weißkohl, in Spalten (siehe Tipp)
- 1000 g Wasser
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- 2 g Kümmelsamen
- 25 g Salz
Fertigstellung
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 3 g Kümmelsamen
-
50
g Öl
lub 50 g Schmalz -
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) -
400
g Wasser
lub 400 g Apfelsaft - 2 Lorbeerblätter
- 5 Pimentkörner
- 4 Wacholderbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1319 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasch
2h
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2h
Salzfreie Gemüsegewürzpaste
50min
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2h
Spaghetti aglio e olio mit Tintenfischringen
1 Std.
Kartoffelsalat mit Mayonnaise und Eiern
1 godz. 30 min
Eingelegte Gurkenscheiben
2h
Lammhüfte mit Speckbohnen und Kartoffelpüree
1 godz. 30 min
Kabeljau sous-vide mit Kartoffelstampf
1 godz. 50 min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50min
Grünkohl mit Eiern und Senfsauce
1 Std.
Rotkohl
1 Std.