Sauerkraut

Sauerkraut

4.8 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 96 godz.
6 Portionen

Składniki

Vorbereitung und Fermentation
  • Weißkohl in Spalten (siehe Tipp)
    800 g
  • Wasser
    1000 g
  • Zitronensaft
    2 - 3 Spritzer
  • Kümmelsamen (opcjonalnie)
    2 g
  • Salz
    25 g
Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Kümmelsamen (opcjonalnie)
    3 g
  • Öl
    50 g
    50 g Schmalz
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    400 g
    400 g Apfelsaft
  • Lorbeerblätter
    2
  • Pimentkörner
    5
  • Wacholderbeeren
    4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1319 mg
Białko 2 g
Kalorie 460 kJ / 110 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...