Sauerkraut
TM6

Sauerkraut

5.0 (1 ocena)

Składniki

Vorbereitung und Fermentation

  • 800 g Weißkohl, in Spalten (siehe Tipp)
  • 1000 g Wasser
  • 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
  • 2 g Kümmelsamen
  • 25 g Salz

Fertigstellung

  • 60 g Zwiebel, halbiert
  • 3 g Kümmelsamen
  • 50 g Öl
    lub 50 g Schmalz
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 400 g Wasser
    lub 400 g Apfelsaft
  • 2 Lorbeerblätter
  • 5 Pimentkörner
  • 4 Wacholderbeeren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
460 kJ / 110 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
3.6 g
Sód
1319 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy