Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g rote Beeren, gemischt, frisch
- 350 g Traubensaft
- 20 g Pernod
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 35 g Speisestärke
- 80 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1519 kJ / 362 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 11 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillepudding
15 Min
Sahne-Grießpudding mit Roter Grütze
15 Min
Quitten-Kompott
1 Std. 20 Min
Rote Grütze
30 Min
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2 Std.
Birnenspiralen auf Schokopudding
30 Min
Erdbeergrütze
20min
Grüne Grütze mit Puddingcreme
3 Std.
Apfel-Ingwer-Limetten-Shrub
72 godz.
Milchreis mit Roter Grütze
50 Min
Möhren-Fenchel-Salat
30 Min
Pflaumenkompott
20min