Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g couve-flor, só os raminhos (3 cm aprox.)
- 1 - 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 200 g beringela cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 150 g pimento vermelho cortado em pedaços (5 cm aprox.)
- 800 g tomate em pedaços
- 200 g curgete cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 826.4 kJ / 197.5 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 1225.8 mg
Alternatywne przepisy
Massa com molho beringela e tomate
45 Min
Wraps de omelete a vapor com cogumelos salteados e salada
40 dk
Omelete proteica
30 Min
Massa verde vegan
35 dk
Pimento recheado com arroz e salsa
55 Min
Rolo de omelete com recheio de requeijão e hortelã
30 Min
Papas de aveia com banana e mel
10 Min
Pá de porco com puré de batata-doce, legumes e chutney de maçã e alperce
2h
Risoto com beringela e tomate
35 dk
"Bifes" de couve-flor com puré de feijão
25 Min
Curgete à bolonhesa
35 dk
Piza sem glúten havaiana
2h