Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu maritozzi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz.
12 portions
Składniki
Starter
-
water100 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
manitoba flour ('0' flour - see Tip)100 g
Dough
-
extra virgin olive oil60 g
-
white sugar50 g
-
eggs2
-
honey10 g
-
full cream milk170 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
vanilla bean split, seeds scraped1
-
orange zest only (grated), no white pith1
-
manitoba flour ('0' flour - see Tip)430 g
-
bread improver1 tsp
-
salt10 g
-
extra virgin olive oil to grease
Assembly
-
egg1
-
pouring (whipping) cream plus 1 tbsp extra200 g
-
mascarpone cheese250 g
-
icing sugar1 tbsp
-
brewed coffee30 g
-
cocoa powder to dust
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
435.7 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
1669.6 kJ /
399 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
No-bake mango cheesecake
24sa 20 dk
Cheat's Kaiser rolls
2sa 30 dk
Smoked salmon terrine
24sa 25 dk
Festive lobster pâté
4sa 45 dk
Tomahawk steak with porcini mustard rub
1sa 50 dk
Bao buns
Değerlendirme yok
Little Mug Gingerbread Houses
5sa 30 dk
Spiral smoked salmon salad (Thermomix® Spiralizer, TM5, Adam Liaw)
Değerlendirme yok
Wakame Butter
5 dk
Meringue Ghosts
12sa 25 dk
Salted Caramel and Chocolate Mousse
45 dk
Orange Buttermilk Chess Pie
4sa 15 dk