Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Angel cake
- 125 g self-raising flour
- 220 g icing sugar (see Tips)
- 12 egg whites (approx. 400 g)
- ¼ tsp salt
- 1 ½ tsp cream of tartar
Vanilla mascarpone cream and assembly
- 250 g mascarpone cheese, softened and cut into pieces
- 500 g pouring (whipping) cream, chilled
- 30 - 40 g icing sugar (see Tips)
- 500 g strawberries, trimmed and cut into thin slices (3-4 mm)
- fresh mint leaves, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1510.3 kJ / 359.6 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 268.3 mg
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4h
Granini slice
2h 15min
Marble cake
2h
"Little house" slice
6hod. 30min
Raspberry chiffon cake
5h 15 min
Black forest cake
5h
Poppy seed strudel
3h 15min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Frangipane cake
1hod. 45min
Royal icing (sugar glaze)
5min
Pandan chiffon cake
5h 15 min
Chocolate truffle cake
2h 15min