Angel cake

Angel cake

4.4 29 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Angel cake
  • self-raising flour
    125 g
  • icing sugar (see Tips)
    220 g
  • egg whites (approx. 400 g)
    12
  • salt
    ¼ tsp
  • cream of tartar
    1 ½ tsp
Vanilla mascarpone cream and assembly
  • mascarpone cheese softened and cut into pieces
    250 g
  • pouring (whipping) cream chilled (see Tips)
    500 g
  • icing sugar (see Tips)
    30 - 40 g
  • strawberries trimmed and cut into thin slices (3-4 mm)
    500 g
  • fresh mint leaves, for decorating

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 362.6 kcal / 1517 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 34.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Sód 309.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...