Urządzenia i Akcesoria
Gulab jamuns
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 portions
Składniki
Syrup
-
water450 g
-
white sugar400 g
-
saffron threads1 pinch
-
cardamom pod (green), crushed3
-
lemon juice1 tsp
Gulab jamuns
-
semolina80 g
-
ground cardamom2 tsp
-
saffron threads1 pinch
-
full cream milk140 g
-
milk powder140 g
-
baking powder1 ½ tsp
-
vegetable oil for frying
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
79.2 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
1274.7 kJ /
303.5 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
43.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Savoury semolina
15 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Kheer
2 godz.
Burfee
24 godz. 30 min
Fresh coconut chutney
10 min
Achari paneer murgh
1 godz. 5 min
Parathas
1 godz. 30 min
Star anise and pistachio kulfi
24 godz. 20 min
Amritsari dal
26 godz.
Potato karakari
50 min