![Gulab jamuns Gulab jamuns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7126AC36-D002-4AED-B6A9-E09F2E04053C/Derivates/1C22FC88-DA94-49F8-998E-B376BE409499.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Syrup
- 450 g water
- 400 g white sugar
- 1 pinch saffron threads
- 3 cardamom pods (green), crushed
- 1 tsp lemon juice
Gulab jamuns
- 80 g semolina
- 2 tsp ground cardamom
- 1 pinch saffron threads
- 140 g full cream milk
- 140 g milk powder
- 1 ½ tsp baking powder
- vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1274.7 kJ / 303.5 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 79.2 mg