Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de petites courgettes, de la taille de la goulotte
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 4 - 5 brins de persil frais
- 100 g de poivron rouge, coupé en morceaux (4 cm)
- 50 g de poivron vert, coupé en morceaux (4 cm)
- 100 g d'aubergine, coupée en morceaux (3 cm)
- 15 g de champignons déshydratés
- 1 gousse d'ail
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 ½ c. à café de poivre noir moulu
- 3 pincées de paprika
- 50 g d'huile d'olive
- 200 g de purée de tomates en conserve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 812.8 kJ / 194.3 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 987.2 mg
Alternatywne przepisy
Nectar pomme-poire
25 min
Salade d'aubergines et poivrons
35 min
Salade de farfalle au pesto de poivron
1h
ATELIER menu 2
1h
ATELIER menu 1
1h
Salade de lentilles aux poivrons
40 min
Mahjouba (crêpes farcies)
2u. 50min
Shot détox betterave et persil
5min
Spaghetti à la betterave, aux noix et au bleu
1h
Rondelles d'aubergine façon minipizzas
45 min
Gâteau aux noisettes, romarin et miel
1h
Gratin de pommes de terre (TM6)
1h 10 min