Vegane Donauwellen

3.9 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
16 Stücke

Składniki

Pudding
  • Reisdrink
    350 g
  • Vanillepuddingpulver vegan
    37 g
  • Zucker
    40 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
Teig
  • vegane Margarine zum Einfetten
  • Zucker
    120 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Mehl
    250 g
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    100 g
  • Reisdrink
    100 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Backkakao
    20 g
  • Sauerkirschen abgetropft (siehe Tipp)
    680 g
Creme und Fertigstellung
  • vegane Margarine (z. B. Alsan®), Raumtemperatur, in Stücken (siehe Tipp)
    100 g
  • Zartbitter-Schokolade, vegan in Stücken (2-3 cm)
    150 g
  • Rapsöl
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3 g
Kalorie 1257 kJ / 300 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...