Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser

Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser

3.3 66 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke

Składniki

Teig
  • Mandeln, blanchiert
    65 g
  • Zucker
    80 g
  • Mehl
    460 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Wasser, kalt
    210 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Salz
    2 - 3 Prisen
Apfelfüllung und Fertigstellung
  • Äpfel geschält, geviertelt
    1400 g
  • Zimt
    1 EL
  • Zitronensaft
    2 EL
  • Speisestärke
    1 EL
  • Mehl zum Bearbeiten
  • Kichererbsen Flüssigkeit abgetropft und aufgefangen (ca. 150 g)
    1 Dose
  • Zucker
    130 g
  • Apfelessig
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 206 kcal / 863 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 30 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...