Urządzenia i Akcesoria
Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Mandeln, blanchiert65 g
-
Zucker80 g
-
Mehl460 g
-
Olivenöl40 g
-
Wasser, kalt210 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz2 - 3 Prisen
Apfelfüllung und Fertigstellung
-
Äpfel geschält, geviertelt1400 g
-
Zimt1 EL
-
Zitronensaft2 EL
-
Speisestärke1 EL
-
Mehl zum Bearbeiten
-
Kichererbsen Flüssigkeit abgetropft und aufgefangen (ca. 150 g)1 Dose
-
Zucker130 g
-
Apfelessig¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
30 mg
Białko
4 g
Kalorie
863 kJ /
206 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vegan Backen
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Veganer Marmorkuchen
1 godz. 20 min
Veganer Kirsch-Käsekuchen
5 godz.
Vegane Donauwellen
4 godz. 15 min
Vegane Blaubeer-Cheesecake-Muffins
1 godz. 10 min
Heidelbeerkuchen (glutenfrei, vegan)
1 godz. 10 min
Vegane Vanille-Preiselbeer-Torte
4 godz. 30 min
Vegan Challah Bread
2 godz. 30 min
Vegane Mandeltorte
9 godz. 30 min
Vegane Linsen-Lasagne
3 godz.
Veganer Himbeer-Mandel-Kuchen
5 godz. 30 min
Vegane Lasagne
1 godz. 50 min
Vegane Schoko-Creme-Torte
5 godz.