
Urządzenia i Akcesoria
Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Mandeln, blanchiert65 g
-
Zucker80 g
-
Mehl460 g
-
Olivenöl40 g
-
Wasser, kalt210 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz2 - 3 Prisen
Apfelfüllung und Fertigstellung
-
Äpfel geschält, geviertelt1400 g
-
Zimt1 EL
-
Zitronensaft2 EL
-
Speisestärke1 EL
-
Mehl zum Bearbeiten
-
Kichererbsen Flüssigkeit abgetropft und aufgefangen (ca. 150 g)1 Dose
-
Zucker130 g
-
Apfelessig¼ TL
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
206 kcal /
863 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
30 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Vegan Backen
20 Przepisów
Niemcy
Niemcy