Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 10 tiras de piel de limón
- 60 g de queso parmesano en trozos
- 2 dientes de ajo
- 2 chalotas
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 300 g de arroz de grano redondo
- 100 g de vino blanco
- 700 g de caldo de ave hirviendo
- 40 g de zumo de limón
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 30 g de nata
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1676 kJ / 401 kcal
- Białko
- 10.89 g
- Węglowodany
- 61.86 g
- Tłuszcz
- 12.09 g
- Błonnik
- 2.38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al curry con leche de coco
30min
Salsa de limón para carnes blancas
5 min
Risotto
30min
Risotto con queso brie, jamón ahumado y nueces
25 Min
Risotto a la milanesa
30min
Risotto al vino tinto
25 Min
Risotto de queso azul y espinacas
20 min
Risotto al limón con pimienta y mejorana
25 Min
Risotto cuatro quesos
25 Min
Risotto para uno
20 min
Risotto de parmesano y tomates secos
35 min
Risotto con gambas, salchichas y manzana
30min