Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de agua templada
- 1 cucharadita de azúcar
- 30 g de levadura prensada fresca
- 50 g de harina
Masa
- 150 g de aceitunas negras sin hueso
- 250 g de agua
- 550 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 3 ramitas de tomillo fresco
- harina para espolvorear
- aceite de oliva virgen extra para pincelar la masa
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Panecillos bretzel
5h 30 min
Pan integral con muesli
4h
Pan rústico de setas y pistachos
2h 30 min
Hogaza de vino tinto con nueces
15h 30min
Pan de nueces
3h 45min
Pan de molde con tomate y semillas de sésamo
3 Std.
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16 Std. 50 Min
Pan de molde con cerveza negra y mostaza a la antigua
1h 30min
Bollitos blancos de albahaca y parmesano
2u. 50min
Panecillos de centeno y cerveza negra
1h
Pan de molde con semillas de amapola
2 Std. 10 Min
Pan básico
3h 45min