Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de agua
- 65 g de hojas de espinaca frescas
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de levadura prensada fresca
- 200 g de harina integral
- 50 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de mantequilla (para untar el molde)
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 21.9 mg
Alternatywne przepisy
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Pan integral de molde
3h
Pan de molde con espinacas y pipas de calabaza
3h
Pan integral al vapor
2 godz.
Panecillos bretzel
5 godz. 30 min
Pan de molde con tomate y semillas de sésamo
3h
Pan de molde con cerveza negra y mostaza a la antigua
1 godz. 30 min
Pan de molde con semillas de amapola
2 godz. 10 min
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2 godz. 40 min
Pan integral con muesli
4h
Pan de cinco semillas
1h 50min
Pan integral de espelta y centeno
2 Std. 15 Min