Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de agua
- 65 g de hojas de espinaca frescas
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de levadura prensada fresca
- 200 g de harina integral
- 50 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de mantequilla (para untar el molde)
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 612 kJ / 146 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 21.9 mg
Alternatywne przepisy
Pan integral al vapor
2h
Pan integral con muesli
4 godz.
Pan de nueces
3 godz. 45 min
Pan de molde con tomate y semillas de sésamo
3 Std.
Panecillos de centeno y cerveza negra
1 Std.
Panecillos integrales con nueces y muesli
40 Min
Pan de molde con semillas de amapola
2 godz. 10 min
Hogaza integral
5 godz.
Pan integral de molde
3 Std.
Pan de molde con espinacas y pipas de calabaza
3 Std.
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15min
Pan de cinco semillas
1 Std. 50 Min