Wersje kompatybilne
Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva
- 2 echalots
- 400 g de jitomate
- 1 cda de salsa Inglesa
- 100 g de catsup
- 10 g de mostaza
- 10 g de vinagre balsámico
- 2 cdita de sal
- 1 pizca de pimienta molida
- 5 g de albahaca
- 2 lomos de cerdo (aprox. 700 g)
- 1200 g de agua
- 2 dientes de ajo ligeramente aplastados
- 300 g de arroz de grano largo
- 1 limón, la ralladura
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2599 kJ / 619 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45 min
Pollo al cilantro
35 min
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50 min
Carne de res a la jardinera
40 min
Salmón en salsa de naranja y mostaza
30 min
Carne Guisada del Sur de Texas
1 godz. 20 min
Filete de res con salsa de jamaica
50 min
Salpicón de res
40 min
Pastel de carne
50 min
Estofado de carne en salsa de mostaza y champiñones
35 min
Pollo a la cazadora
40 min