Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón

Lomo de cerdo en salsa de jitomate con albahaca y Arroz al limón

4.3 26 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porciones

Składniki

  • 30 g de aceite de oliva
  • 2 echalots
  • 400 g de jitomate
  • 1 cda de salsa Inglesa
  • 100 g de catsup
  • 10 g de mostaza
  • 10 g de vinagre balsámico
  • 2 cdita de sal
  • 1 pizca de pimienta molida
  • 5 g de albahaca
  • 2 lomos de cerdo (aprox. 700 g)
  • 1200 g de agua
  • 2 dientes de ajo ligeramente aplastados
  • 300 g de arroz de grano largo
  • 1 limón la ralladura

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 619 kcal / 2599 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...