Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de agua
- 700 g de pulpo crudo, (ver tip)
- 30 g de echalot, (aprox. 1 pieza), en mitades
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 400 g de calabacita, en mitades
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 881 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seitán y verduras al vacío en Varoma
1h 10min
Carpaccio de pulpo
3 Std. 10 Min
Mejillones con salsa de jitomate
45min
Nieve de nopal con limón
5 Min
Pasta con camarones y chícharos
40min
Sopa de verduras, tacos de camarón y duraznos al vapor
35 Min
Aguacates rellenos de atún
10 Min
Toritos de marlin
25 Min
Hamburguesa de camarón
1h
Pulpo en chile morita TM6
1h 30min
Tostadas de pulpo en mole amarillo
1h 30min
Pulpo fácil con papas y cilantro
1 Std. 25 Min