Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de agua
- 700 g de pulpo crudo, (ver tip)
- 30 g de echalot, (aprox. 1 pieza), en mitades
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 400 g de calabacita, en mitades
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 910 kJ / 217 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 881 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa Pho con pollo en cocción lenta TM6
5 godz. 20 min
Pulpo fácil con papas y cilantro
1h 25min
Arroz de Pulpo
2 Std. 10 Min
Spaghetti alla putanesca
40 min
Pozole de mariscos
1 Std. 15 Min
Pescado a la sal con verduras y aderezo de naranja
50min
Salsa Soubise TM6
30 min
Hamburguesas de salmón y calabacitas a la parmesana
30 min
Mole Negro
2h
Salsa holandesa con pimiento rojo y paprika TM6
15min
Pulpo con soya y mantequilla
1h 40min
Caldo de camarón
25min