Teriyaki salmon bowl

Teriyaki salmon bowl

4.7 122 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • piece fresh ginger peeled
    4 cm
  • soy sauce
    100 g
  • rice wine
    120 g
  • rice malt syrup
    50 g
  • fresh boneless salmon fillets (approx. 180 g each)
    4
  • water
    1000 g
  • wild rice (see Tip)
    100 g
  • brown rice
    200 g
  • salt
    1 tsp
  • frozen edamame beans
    150 g
  • avocados flesh only, cut into thin slices
    1 - 2
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices on the diagonal
    1 - 2
  • fresh coriander leaves only
    4 sprigs
  • nori sheet cut into very thin strips (optional)
    1
  • black sesame seeds to serve (optional)
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 886.3 kcal / 3722.3 kJ
Białko 51.6 g
Tłuszcz 43.8 g
Węglowodany 68.3 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 2271.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...