Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 dientes de ajo
- 110 g de chile cuaresmeño, en trozos
- 150 g de zanahoria
- 100 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla de cambray
- 1 cucharadita de orégano
- 1 cucharadita de mejorana
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 hoja de laurel seca
- ⅛ cucharadita de pimienta negra molida
- 100 g de jugo de naranja
- 600 g de agua
- 150 g de vinagre
- 2 cucharaditas de sal
- 150 g de coliflor, en arbolitos
- 1000 g de codornices limpias (8 piezas)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 598 kJ / 142 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Adobo básico
30 min
Atún casero "de lata"
25min
Mixiotes de carnero
13 Std. 30 Min
Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
1h 10min
Salpicón de conejo
1h 30min
Pollo al chilindrón
50min
Birria
14 Std.
Peras al vino tinto y vainilla
1h 10min
Conejo adobado
13h
Mixiote de huachinango
30 min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Picantones a la cerveza
2h