Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 dientes de ajo
- 110 g de chile cuaresmeño, en trozos
- 150 g de zanahoria
- 100 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla de cambray
- 1 cucharadita de orégano
- 1 cucharadita de mejorana
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 hoja de laurel seca
- ⅛ cucharadita de pimienta negra molida
- 100 g de jugo de naranja
- 600 g de agua
- 150 g de vinagre
- 2 cucharaditas de sal
- 150 g de coliflor, en arbolitos
- 1000 g de codornices limpias (8 piezas)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 598 kJ / 142 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Codornices en escabeche de boletus
25h
Hojaldre de poro, mejillones y almejas
Brak ocen
Tamales oaxaqueños
2u.
Bacalao con mantequilla de cítricos
50min
Manchadito
40min
Molito de cacahuate y morita
35min
Dip de huitlacoche
4h
Mixiote de pollo
1u.
Mole xiqueño
1u. 20min
Mixiotes de carnero
13 godz. 30 min
Picantones a la cerveza
2u.
Adobo básico
30min