Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jitomate guaje, en cuartos
- 1000 g de mejillones frescos limpios y en sus conchas
- 115 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 80 g de aceite de oliva extra virgen
- ½ cdita de chile de árbol seco en hojuelas
- 100 g de vino blanco
- 1 pizca de sal de grano
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Bacalao a la Vizcaina
1óra 15p
Champiñones al ajillo
15 min.
Calamares guisados
50min
Fritos de manzana (Hestan Cue™)
35p
Mejillones al vapor (1000 g)
30 min.
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35p
Caldo de camarón
25 min.
Pozole de mariscos
1óra 15p
Salsa de cítricos y cilantro
20p
Mejillones al vapor (500 g)
20p
Dip de huitlacoche
4h
Pulpo en chile morita TM6
1 godz. 30 min