Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 紫洋蔥, 切塊
- 5 粒 蒜頭
- 10 克 薑
- 80 克 油
- 2 茶匙 孜然粉
- 2 茶匙 香菜粉 (芫荽粉)
- 1 茶匙 薑黃粉
- ½ 茶匙 辣椒粉
- 1 茶匙 鹽
- 150 克 水
- 450 克 罐裝碎蕃茄
- 800 克 去骨去皮雞腿肉, 切塊(5公分)
- 1 顆 青椒, 去籽切丁
- 1 - 2 根. 新鮮青辣椒, 去籽切碎
- 6 - 8 根 新鮮香菜, 只取葉子
- 2 根 蔥, 切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1814 kJ / 433 kcal
- Białko
- 27.757 g
- Węglowodany
- 27.403 g
- Tłuszcz
- 23.658 g
- Błonnik
- 2.996 g