麻油海鮮冬粉湯

麻油海鮮冬粉湯

4.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 人份

Składniki

  • 白芝麻油
    1 大匙
  • 切片
    10 克
  • 海鮮高湯
    600 克
  • 草蝦 剪去鬚腳,去除腸泥
    4 隻
  • 透抽 清洗去除內臟,切圈
    80 克
  • 冬粉 泡軟後瀝乾,以剪刀剪成兩段
    100 克
  • 韭菜 切段(約3公分)
    50 克
  • 蚵仔
    80 克
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 柴魚片
    ½ 大匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 17 g
Kalorie 820 kJ / 199 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...