Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 大匙 白芝麻油
- 10 克 薑 ,切片
- 600 克 海鮮高湯
- 4 隻 草蝦 ,剪去鬚腳,去除腸泥
- 80 克 透抽 ,清洗去除內臟,切圈
- 100 克 冬粉 ,泡軟後瀝乾,以剪刀剪成兩段
- 50 克 韭菜 ,切段(約3公分)
- 80 克 蚵仔
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- ½ 大匙 柴魚片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 820 kJ / 199 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g