Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de faisselle
Le jour même
- 5 g de beurre, pour les ramequins
- 200 g de sucre en poudre, et un peu pour les ramequins
- le zeste d'une orange non traitée, sans le ziste
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1274 kJ / 303 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
Alternatywne przepisy
Risotto parfumé aux herbes
30 Min
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1 Std. 20 Min
Soufflés poires roquefort
1 Std.
Flans de petits pois
1 Std.
Sauce Béchamel express
20min
Smoothie à la nectarine
5 min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1 Std. 5 Min
Granité au café
3u.
Flan express au roquefort
30 Min
Risotto aux herbes et fromage de chèvre
30 Min
Mousse au caramel salé
4 Std. 30 Min
Crème ibérique
5 min