Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 1 Knoblauchzehe
- 1 EL Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 EL Zucker
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 165 kJ / 39 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelmarinade
10min
Tomatenpesto
10min
Gefülltes Brot
1 Std. 20 Min
Knoblauchkartoffeln mit Kümmel
1 Std.
Tomaten-Salbei-Sauce
30 Min
Balsamico-Paradeiser
25min
Basilikum-Joghurt-Dressing
5 Min
Kartoffeln in scharfer Tomatensauce
35 min
Oliven in Tomatensauce
30 Min
Zaziki
10min
Aglio e Olio
10min
Antipasti-Gemüse
30 Min