
Urządzenia i Akcesoria
Bułki maślane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
18 sztuk
Składniki
-
cukru100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
świeżych drożdży pokruszonych50 g
-
mleka250 g
-
żółtka2
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki60 - 80 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
jajko do posmarowania bułek1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
178.2 kcal /
745.4 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
14 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Brioszka
8 godz.
Chałka
2 godz. 20 min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Bułeczki mleczno-maślane
2 godz. 55 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Bułeczki śniadaniowe
1 godz. 45 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min