Urządzenia i Akcesoria
Bułki maślane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
18 sztuk
Składniki
-
100 g cukru
-
1 opakowanie cukru wanilinowego1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g świeżych drożdży pokruszonych
-
250 g mleka
-
2 żółtka
-
60 - 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko do posmarowania bułek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
14 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
745.4 kJ /
178.2 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałka
2h 20min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5min
Bułeczki mleczno-maślane
2h 55min
Brioszka
8h
Bułeczki śniadaniowe
1h 45min
Mleczne bułeczki z żurawiną
3h 5min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Bułki pszenne
1h 30min
Chleb pszenny
1h 30min
Rogaliki na piątkę
2h 20min
Drożdżówki z serem
1h