
Urządzenia i Akcesoria
Bułki maślane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
18 sztuk
Składniki
-
100 g cukru
-
1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g świeżych drożdży pokruszonych
-
250 g mleka
-
2 żółtka
-
60 - 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko do posmarowania bułek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
178.2 kcal /
745.4 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
14 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska