Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 500 g mleka
- 1 jajko
- 20 g cukru
- 20 g mąki ziemniaczanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 869.3 kJ / 207.8 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 81.7 mg
Alternatywne przepisy
Gorąca czekolada z wanilią
15min
Kasza manna
15min
Deser z kaszy manny
20 min
Kakao do picia
10 min
Kisiel
10 min
Gorąca czekolada z anyżem
20 min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Gorąca czekolada
10 min
Krem orzechowo-czekoladowy
5 min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min