Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le moule
- 510 g de farine de blé complet, type 150 et un peu pour le moule
- 320 g d'eau
- 10 g de sel
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1162 kJ / 273 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de seigle
5sa
Pain au yaourt
1h 50min
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain complet
5sa
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Pain vapeur à l'épeautre
1h 30min
Pain complet ultra-moelleux
2 godz. 15 min
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain aux graines
5sa