Spinatspätzle mit Champignonsauce

Spinatspätzle mit Champignonsauce

4.6 1.4K ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Emmentaler in Stücken
    150 g
Spinatspätzle
  • Wasser und Wasser zum Garen der Spätzle
    100 g
  • frischer Blattspinat grob gehackt
    300 g
  • Mehl
    350 g
  • Eier
    2
  • Salz und Salz zum Garen der Spätzle
    1 TL
  • Öl zum Einfetten
Champignonsauce und Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Rapsöl
    30 g
    30 g Butter
  • Champignons in Scheiben (5 mm)
    250 g
  • Crème fraîche
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 705 kcal / 2953 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...