Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Emmentaler, in Stücken
Spinatspätzle
- 100 g Wasser und Wasser zum Garen der Spätzle
- 300 g frischer Blattspinat, grob gehackt
- 350 g Mehl
- 2 Eier
- 1 TL Salz und Salz zum Garen der Spätzle
- Öl zum Einfetten
Champignonsauce und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
-
30
g Rapsöl
lub 30 g Butter - 250 g Champignons, in Scheiben (5 mm)
- 150 g Crème fraîche
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2953 kJ / 705 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Pilz-Sahne-Sauce
30 min
Sellerieschnitzel mit Parmesan-Panade und Joghurtsauce
1 Std.
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2 Std. 30 Min
Kohlrabi-Spinat-Lasagne
1h 45 min
Überbackene Cannelloni mit grüner Gemüsefüllung
1h 45 min
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55min
Spinatknödel auf Spargel-Morchel-Ragout
1h 15 min
Pressknödel mit Schwammerl und Salsa-Verde-Dip
2h 35min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 Min
Frische Lasagne mit Spargel und Pilzen
2 godz.
Gemüsestrudel mit Knoblauchsauce
50 min
Pilz-Lasagne
2 Std. 30 Min