Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 300 g di farina
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 100 g di zucchero
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 70 g di mandorle
- 100 g di latte
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 50 g di farina
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di zucchero vanigliato
- 2 mele golden, sbucciate e a fette sottili
- 30 g di pinoli
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 18552 kJ / 4432 kcal
- Białko
- 88.8 g
- Węglowodany
- 540 g
- Tłuszcz
- 228 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di ricotta e mirtilli
55 Min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 Std. 45 Min
Torta all'uva rossa
1 Std. 40 Min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.
Torta friabile ai frutti di bosco
2h 55min
Crostata mele e cannella
1 Std. 20 Min
Crostata bigusto
1 Std. 55 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.
Torta ricotta e cioccolato
55 Min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 Min